top of page

לשכלל את הידע בדיקור ליישום מדוייק יותר

בתקופת הלימודים למדנו מיקום נקודות, תפקודן, שיוכן לערוץ, חיבורים בין ערוצים, חיבור ערוצים לאיברים, שיוך נקודות לפאזות וערוצים מיוחדים, שיקוף איברים וכד' ולמרות זאת שוב ושוב עולה התחושה שחסר משהו וקיים הרעב לידע נוסף. האם יש לנו עוד מה ללמוד בדיקור?
 

התשובה לכך כמובן היא, שיש עוד הרבה מה ללמוד.

הסיבה לכך היא שלעיתים קרובות מתעלמים מהתפקוד המשולב של הערוץ והאיבר שבא לידי ביטוי בהמרת הצ'י הספציפי למערכת זו (לחות, יובש, רוח וכד'). מכיוון שכך, יישום הדיקור נוטה להצטמצם לתפקוד נקודות ונעדר התייחסות להשפעה המשולבת של ערוץ-איבר-צ'י בכל מערכת והחיבור למערכת נוספת בגוף (למשל, יאנג מינג יובש מתכת – תאי יין לחות אדמה).

אחת התיאוריות החשובות, שיסודותיה הונחו כבר בקאנון הפנימי של הקיסר הצהוב (Huang Di Nei Jing), ופותחה והורחבה רק במאה ה-17, היא תורת התמרת הצ'י של שש המערכות ותנועתו בפתיחה-סגירה-ציריות. תורה זו התפתחה תודות לרופא המלומד והנודע ג'אנג ג'ה-צונג (Zhang Zhi Cong), שאיחד בין הרעיונות שמופיעים בקלאסיקת הקאנון הפנימי, עם הידע הקליני והפרקטי שמתועד בקלאסיקה שאנג חאן לון (Shang Han Lun). חיבור זה סובב סביב הבנת קיומם של שישה צ'י פיזיולוגים – אש, חום, לחות, יובש, קור ורוח, שנוצרים בכל מערכת איבר-ערוץ. כתוצאה מכך נוצר חיבור רחב יותר בין מערכות של איברים-ערוצים-שישה צ'י-אופי תנועה והתקבלה תיאוריה, שמאחדת את כל אלו יחדיו. רעיון זה היווה את הצוהר ליישום של הידע הקליני המעשי שמתואר בשאנג חאן לון בעזרת דיקור במחטים.

בהתחשב בכך שעיקר ההשפעה על התיאוריה של הרפואה הסינית, מגיעה מרפואת צמחי המרפא, שחלשה על לפחות 80% מהרפואה הסינית, הייתה לה השפעה גדולה על התפתחות שיטות דיקור כפי שניתן לראות באופן היישום של בחירת קומבינציית חמש נקודות הפאזות. החיבור בין תורת צמחי המרפא שמופיעה בשאנג חאן לון, עם תורת הדיקור שמופיעה בקאנון הפנימי יוצרת ארגז כלים יעיל לכל מטפל ברפואה סינית.

אתם מוזמנים להצטרף אלינו, להבין לעומק את תפקודה של כל מערכת צ'י-איבר-ערוץ וליישם את תפקודי הנקודות באופן מרחבי ולא מצומצם, כמו גם להכיר נקודות קליניות רבות שלא נלמדות, וליצור שימוש אסטרטגי בצמדי נקודות והתאמה שלהן לאבחון בצורה המיטבית. לכל זה אנו מוסיפים ידע רב מהקלאסיקה ההישגים הגדולים של הדיקור (Zhen Jiu Da Cheng) שמסייעת להשלים את התמונה הקלינית בצורה המיטבית.

bottom of page